Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » ETLİ PATLICAN

ETLİ PATLICAN

Written By Swt Bilişim on 11 Ekim 2011 Salı | 08:11


Patlıcana devam ... :))


1 kg patlıcan
1/2 kg kuşbaşı et
2 adet domates
2 adet sivri biber
5-6 diş sarımsak
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası

Etler haşlanır. Patlıcan alacalı soyulup küp küp doğranır, 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir. Süzülüp kızgın yağda hafifçe kızartılır. (ben philips airfryer da kızarttım) Fırın tepsisine patlıcanlar döşenir. Üzerine ince ince kıyılmış sarımsaklar, haşlanan etler, küp küp doğranan domatesler ve halka halka doğranan biberler yayılır. 1 bardak etsuyunda 1 yemek kaşığı salça ezilir. İçine tuz ve karabiber eklenir. Bu sos etli patlıcanın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. (gerekirse su ilave edilir) Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder