Aniden gelen misafirlerim için hazırladığım leziz bir pasta ...Yumuşamaması için yapıldığı gün tüketilmeli.
10 adet kare milföy
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker (ben 1 su bardağı kullandım)
4 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine :
Yumuşayan milföy kareleri ortadan 2'ye bölünür.Çatalla 5-6 yerinden delinir, yağlı kağıt serili tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
Krema malzemeleri (vanilya ve tereyağı hariç) muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra vanilya ve yağ eklenip mikserle hızlı devirde 5 dakika çırpılır.
Soğuyan milföylerin bir katına krema konup diğer kat üzerine kapatılır. Üzerlerine pudra şekeri serpilir.
0 yorum :
Yorum Gönder