Dünkü postumdan sonra gelen sorulardan yola çıkarak öncelikle şuna açıklık getirmek istiyorum :) Ben bir kız meslek lisesinde edebiyat öğretmeniyim.Yukarıdaki nefis pastalar 11.sınıf pastacılık bölümü öğrencilerimin atölye dersinde hazırladığı pastalar...Tarifi aynen aktarıyorum :
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
(kakao-ıspanak)
Krema :
1 lt süt
140 gr mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
250 gr şeker (büyük 1 su bardağı)
150 gr krema
Şeker ve yumurtalar kar gibi olana kadar çırpılır.Sonra un ilave edilip karıştırılır.Kakaolu yapılacaksa renk verecek kadar kakao (~2-3 yemek kaşığı) eklenir.Ispanaklı yapılacaksa 7-8 ıspanak yaprağı robottan geçirilip kek hamuruna ilave edilir.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip hamur dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
Kremayı hazırlamak için sütün yarısı bir tencereye alınıp kaynatılır.Diğer yarısına şeker eklenip şeker eriyene kadar karıştırılır.Ardından nişasta eklenir.Tamamen karıştıktan sonra 2 yumurta sarısı ilave edilip iyice karıştıılır.Kaynayan sütün içine yavaş yavaş dökülür.(sütün kesilmemesi için hızlıca karıştırılır) Muhalebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra vanilya eklenir.Ilınana kadar karıştılır.Ayrı bir yerde krema çırpılır.Sertleştikten sonra ılınmış muhallebiye eklenir. (sıcakken eklenirse krema erir,istenen sonuç elde edilemez.) Krema eklendikten sonra 5 dakika mikserle çıpılır.
Pişmiş ve soğumuş olan kek kalıplarla kesilir.Her parça 2-3 kata bölünür.Kalıbın tabanına kesilen kek katlarından biri yerleştirilir.Kek kalınlığı kadar krema konur,diğer katla kapatılır.Üzerleri arzuya göre süslenir.
0 yorum :
Yorum Gönder