Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , » PEYNİRLİ LAZANYA

PEYNİRLİ LAZANYA

Written By Swt Bilişim on 25 Nisan 2011 Pazartesi | 05:31


Suböreği lezzetinde nefis bir lazanyaya ne dersiniz ? Sevgili Öznur'un tarifini kullandım.Ama ben "Barilla Lazanya" kullandığım için lazanyaları haşlamadım,iyice tembel işi oldu yani :)

12 adet lazanya
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
100 gr. tereyağı (2 yemek kaşığı)
(bu sos yerine beşamel sos da kullanabilirsiniz)

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Arasına:
beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

Peynir ezilip maydanoz içine doğranarak iç harç hazırlanır. Erimiş tereyağı,süt ve yumurta çırpılır.

Tencereye lazanyaları haşlamak için su doldurun ve kaynatın. Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Daha sonra lazanyalar içine atılarak 7-8 dakika pişirilir. Sudan çıkar çıkmaz lazanyalar tepsiye dizilir.  (ben bu aşamayı atlayıp lazanyaları doğrudan yağlanmış kare borcama dizdim)

Fırın kabı yağlanır. Bir kat lazanya dizilip üzerine hazırlanan sos ve peynirli harç yayılır.Lazanyalar bitene kadar aynı işleme devam edilir.

En son kat lazanya ile kaplanır.Kalan sütlü karışım üzerine dökülür.200 derecede pişirlir. Fırından almadan 5-6 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
 

SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder