ALTIN TOP BÖREK
Written By Swt Bilişim on 28 Mart 2011 Pazartesi | 04:49
Tarif Sofra dergisinden...Gülay'da görünce aklıma düştü :)
3 adet yufka
1 kutu krema (200 ml)
iç harcı:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr. kıyma
1 adet soğan
karabiber, pulbiber, kimyon,tuz
üzeri :
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
Sıvı yağda soğan ve kıyma kavrulur. Baharatlar eklenir. Üç yufka üst üste serilir. Üçünçü yufkanın üzerine fırça ile krema sürülür. Yufka 4 eşit parçaya bölünür. Her bir parça da 5'e bölünür. (üçgen şeklinde) Kıymalı harç her bir üçgene eşit şekilde paylaştırılır. Muska böreği yapar gibi başlanıp daha sonra yufkanın ucundan tutulup, yumak sarar gibi yuvarlak olacak şekilde sarılır. Avuç içinde sıkıştırılarak daha yuvarlak olması sağlanır. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
0 yorum :
Yorum Gönder