Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » ZEYTİNLİ AY ÇÖREĞİ

ZEYTİNLİ AY ÇÖREĞİ

Written By Swt Bilişim on 9 Şubat 2011 Çarşamba | 09:11


Yemekbahane'den alıp bazı değişikliklerle denediğim bir tarif,kahvaltı sofralarında,akşam çaylarında iyi gider :)

1/2 paket toz maya
1/4 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
125 gr eritilmiş tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı mahlep
~1,5 su bardağı un

İçine :
1 kase zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış ve ufak doğranmış) 

Üzerine :
1 yumurta sarısı
çörek otu,susam

Hafif ılık sütte maya eritilir. Unun ortası havuz gibi açılır, şeker,mahlep, tuz, mayalı süt, sıvı yağ ve bir yumurta ilave edilir.Bütün malzeme ile ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur.Mayalanmasını beklenmeden hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak olarak açılır,zeytinler konur,poğaça gibi kapatılır,uçları uzatılarak ay şekli verilir.Tepsiye dizilir,üzerlerine yumurta sarısı sürülür,çörek otu,susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder