Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » PAPAZ YAHNİSİ (Soğan Yahni)

PAPAZ YAHNİSİ (Soğan Yahni)

Written By Swt Bilişim on 13 Ocak 2011 Perşembe | 12:30


Bana babaannemi,çocukluğumu hatırlatan eski bir lezzet...

500 gr kuşbaşı dana eti
30 adet arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
zeytinyağı
karabiber, tuz
kimyon,defne yaprağı

Arpacık soğanlar ve sarımsaklar ayıklanır,sarmısaklar ince ince doğranır,düdüklü tencereye zeytinyağı konur, etler suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Soğan ve sarımsaklar ilave edilip birkaç dakika daha kavrulur.Tuz ve baharatlar eklenir.Etlerin üstünü örtecek kadar su koyulur,tencerenin kapağı kapatılır. Mandalı indirildikten sonra 20 dakika pişirilir. Pilavla servis yapılır.
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder