Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » MEYVELİ BATON PASTA

MEYVELİ BATON PASTA

Written By Swt Bilişim on 1 Kasım 2010 Pazartesi | 09:40


Kızım ve arkadaşlarına bol renkli,meyveli bir pasta hazırladım.Çok beğenildi,kısa sürede tükendi :) Oldukça kolay ve gösterişli bir pasta.Tarif Sevgili Gülay'dan.

pandispanya :

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

kreması :

1 paket Dr.Oetker vanilyalı pasta kreması
2,5 su bardağı soğuk süt

üst süslemesi :

muz, kivi,
vişne,çilek (dondurulmuş kullandım)
1 paket sade krem şanti + 1 su bardağı süt
1/2 paket tart jölesi + 1,5 çay bardağı su + 1 yemek kaşığı şeker

renkli pasta süsü

Yumurtaların sarısı ile beyazları ayrı kaplara ayırılır. Beyazlar kar haline gelene kadar çırpılır. (krem şanti kıvamına gelene kadar) Diğer kapta sarılar,şeker ve kaynar su çırpılır.Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. En son diğer kapta çırpılan yumurta akları eklenir.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Soğuyan pandispanya boydan 3 eşit parçaya bölünür. Bu arada pasta kreması üzerindeki tarife göre hazırlanır.Meyveler dilimlenir.Pandispanyanın ilk parçası servis tabağına alınır, 2-3 tatlı kaşığı sütle ıslatılır.Kremanın yarısı sürülür, dilimlenmiş muz parçalarını dizilir. İkinci parçayı üzerine konur, sütle ıslatılır. Kalan krema üzerine sürülür. Üçüncü parça üzerine konup 1 bardak süt ile hazırlanan krem şanti ile pastanın her yeri kaplanır. Yanlarına renkli pasta süsü serpilir. Üzerine dilimlenmiş meyveler dizilir. Hazırlanan tart jölesi meyvelerin üzerine dökülür.
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder