Sevgili Yeşim'in güzel tariflerinden biri daha...Karamel,ceviz ve sütlü irmik tatlısının mükemmel birleşimi :)
irmikli taban:
1/2 litre süt
2 çay bardağı irmik2 çay bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesiüstüne:
bol ceviz
karemel jölesi:
1 su bardağı şeker (teflon tavada kısık ateşte eritilir) + 1 su bardağı ılık su ilave edilir.
1,5 paket tart jölesi + 1 fincan ılık suda eritilir.
Tüm malzeme muhallebi kıvamında pişirilir.Tart kalıbı soğuk su ile ıslatılıp sıcak karışım içine dökülür.Oda
ısısına gelince buzdolabına konup 1-2 saat bekletilir.Daha sonra servis tabağına ters çevrilir.Ortasına teflon tavada 2-3 dakika çevrilen cevizler dizilir. 1 fincan ılık suda tart jölesi eritilir.Teflon tavada kısık ateşte 1 bardak şeker eritilir. Üzerine 1 su bardağı ılık su eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Kaynayınca suda eritilen tart jölesi eklenir,1 dakika kaynatılır. Ocaktan alınır 30 saniye kadar ilk sıcaklığının çıkması beklenir.Cevizlerin üzerine ortadan başlanarak dökülür.buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
0 yorum :
Yorum Gönder