Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » KARAMEL JÖLELİ İRMİK TATLISI

KARAMEL JÖLELİ İRMİK TATLISI

Written By Swt Bilişim on 5 Kasım 2010 Cuma | 09:35


Sevgili Yeşim'in güzel tariflerinden biri daha...Karamel,ceviz ve sütlü irmik tatlısının mükemmel birleşimi :)

irmikli taban:
1/2 litre süt
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi

üstüne:
bol ceviz

karemel jölesi:
1 su bardağı şeker (teflon tavada kısık ateşte eritilir) + 1 su bardağı ılık su ilave edilir.
1,5 paket tart jölesi + 1 fincan ılık suda eritilir.


Tüm malzeme muhallebi kıvamında pişirilir.Tart kalıbı soğuk su ile ıslatılıp sıcak karışım içine dökülür.Oda
ısısına gelince buzdolabına konup 1-2 saat bekletilir.Daha sonra servis tabağına ters çevrilir.Ortasına teflon tavada 2-3 dakika çevrilen cevizler dizilir. 1 fincan ılık suda tart jölesi eritilir.Teflon tavada kısık ateşte 1 bardak şeker eritilir. Üzerine 1 su bardağı ılık su eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Kaynayınca suda eritilen tart jölesi eklenir,1 dakika kaynatılır. Ocaktan alınır 30 saniye kadar ilk sıcaklığının çıkması beklenir.Cevizlerin üzerine ortadan başlanarak dökülür.buzdolabında dinlenmeye bırakılır.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder