SEFERİHİSAR MANTISI (Nohutlu Mantı)
Written By Swt Bilişim on 14 Eylül 2010 Salı | 23:20
Seferihisar'ın yani bizim oraların lezzetlerinden...Pazar günleri Sığacık'ta kurulan "Organik Pazar" da ev hanımları tarafından hazırlanmış,kızartılmış haliyle satışa sunuluyor,size de et suyunda haşlayıp sarmısaklı yoğurtla yemek kalıyor :)) "Ben her şeyiyle kendim yapıp yemek isterim" diyenlerdenseniz işte bu da tarifi :))
1 kg un
tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
ılık su
veya
4 hazır yufka
içi:
1/2 kg nohut
250 gr kıyma (kavrulmuş)
1 büyük kuru soğan (isteğe bağlı,genellikle konmuyor)
tuz,karabiber
2 çay bardağı sıvı yağ
1 kase ayran
üzerine :
sarmısaklı yoğurt
tereyağında kızdırlmış kırmızı biber,nane
Hamur yoğrulup 4 bezeye ayrılır,her beze hazır yufka kalınlığında ve büyüklüğünde yuvarlak olarak açılır.(ya da 4 hazır yufka tercih edilir) Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür.Nohutlar haşlanıp kabukları soyulup rondodan geçirilir.Rondodan geçirilimiş kuru soğan,tuz, karabiber ve kavrulmuş kıyma ile karıştırılır.Yufkalara fırçayla önce ayran sonra sıvı yağ sürülür.Kenarları biraz içeri kıvrılıp nohutlu iç konur,rulo yapılır.Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır.Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür.190 derecede pişirilir.(veya kızgın sıvı yağda kızartılabilir) Fırından çıkınca et suyunda haşlanır.Üzerine sarmısaklı yoğurt,kızdırılmış tereyağı konup kırmızı biber ve naneyle servis yapılır.
0 yorum :
Yorum Gönder