PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ
Written By Swt Bilişim on 22 Eylül 2010 Çarşamba | 13:40
Sevgili Arkadaşım Güner'in nefis börekleri...
5 yufka
Sos:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
iç:
beyaz teneke peyniri - maydanoz
İlk yufka yağlanmış fırın tepsisine serilir.Üzerine yumurta,sıvı yağ,süt ve yoğurttan oluşan sostan sürülür.İkinci yufkanın yarısı serilir.tekrar sos sürülür.Bu işlem 3.yufka bitene kadar devam eder.Hazırlanan iç konur.Kalan iki yufka, aralarına sos sürülülerek üzerine yayılır.En üste 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve kalan sos sürülür.Hazırlanan börek bu şekilde buzdolabında 1 gece ya da en azından 3-4 saat dinlendirilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
0 yorum :
Yorum Gönder