Sevgili Yeşim'in güzel tariflerinden biri. Sunum olarak da lezzet olarak da özel sofralara yakışacak bir yemek. Hasanpaşa köfteye çok benziyor,farkı pürenin köfte çanaklarının içine köfte pişmeden önce konup birlikte fırına verilmesi. Tarifi aynen aktarıyorum :
500 gr orta yağlı dana kıyması
4 yemek kaşığı galeta unu
1 adet kuru soğan
1 yumurta
tuz,karabiber
püre :
3-4 adet orta boy haşlanmış sarı patates
1 çay bardağı ılık süt
tuz
sos:
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
2 su bardağı suaz tuz
3-4 küçük parça tereyağı
köfte sayısına göre dilimlenmiş taze kaşar peyniriKöfte malzemeleri yoğrulup 10 dakika dinlendirilir.Yumurtadan biraz daha büyük bezelere ayrılır.Hafif nemli el ile kenarları yüksek iç kısmı çukur çanaklar hazırlanır.Fırın tepsisine dizilir.Haşlanmış sıcak patatesler püre ezeceği ile ezilip içine süt ve tuz eklenir.Köfte çanaklarının içi püreyle doldurulur. Sos malzemeleri çırpılır ve tepsiye yavaşça dökülür.Köftelerin üzerine tereyağı parçaları serpiştirilir.Sıcak fırına verilir.
köfteler kızarınca fırından alınmadan 3-5 dk önce üstlerine 1 dilim kaşar peyniri koyulur.Kaşarlar eriyince fırından alınır.
0 yorum :
Yorum Gönder