FIRINDA TERBİYELİ TAVUK
Written By Swt Bilişim on 17 Eylül 2010 Cuma | 03:33
Fırında tavuğu bu kez Sevgili Eylem'in yöntemiyle denedim,çok lezzetli oldu...
1 tavuk (parçalara ayrılmış) ya da 6 adet but
3-4 adet sivri biber
2-3 adet domates
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri
1 yemek kaşıgı domates salçası
tuz,karabiber
sıcak su
Bütün tavuk parçalara ayrıldıktan sonra yıkanır ve derin bir kaba konur.Üzerine yarım ay şeklinde dogranmış kuru soğan,sıvı yağ,iri doğranmış sivri biber,ince kıyılmış sarımsak,karabiber,pul biber,tuz,kekik,köri ve tuz eklenir ve bütün malzemeler iyice karıştırılır.Karışım buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.Sürenin sonunda buzdolabından çıkarılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.3 adet domatesin kabukları soyularak ufak dograndıktan sonra tepsideki tavukların üstüne serpilir.1 yemek kaşıgı domates salçası az sıcak su ilavesi ile ezilir ve tavuğun üstüne gezdirilir.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
0 yorum :
Yorum Gönder