Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » KAŞAR PEYNİRLİ ÇÖREK

KAŞAR PEYNİRLİ ÇÖREK

Written By Swt Bilişim on 1 Ağustos 2010 Pazar | 23:16


Bu nefis kaşarlı çörekleri hafta sonu gezisi için yaptım.Tarif Sevgili Deniz'den. İçinde katı yağ olmaması hoşuma gitmişti.İyi ki denemişim :) Tarifi aynen aktarıyorum :

4 su bardağı un
1 pk. susam-mahlep aromalı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi
1/2 çay kaşığı mahlep
Ilık su

Üzerine:
Yumurta sarısı
Susam,çörekotu

Un derin bir kaba elenip tuz, şeker, kabartma tozu ve mahlep ile harmanlanır.İçine yumurta akı, sıvı yağ, kaşar rendesi eklenip ılık su ilavesi ile kurabiye hamurundan yumuşakça bir hamur yoğrulur.Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye sıralanır.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam,çörekotu serpilir ve 180 derecede fırınlanır. çörekler kızardıktan sonra fırından çıkarılıp ılınınca servis yapılır.
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder